Pubblicazioni

Pasta Consumption and Connected Dietary Habits: Associations with Glucose Control, Adiposity Measures, and Cardiovascular Risk Factors in People with Type 2 Diabetes-TOSCA.IT Study  (2019)

Autori:
Vitale, Marilena; Masulli, Maria; Rivellese, Angela Albarosa; Bonora, Enzo; Babini, Anna Carla; Sartore, Giovanni; Corsi, Laura; Buzzetti, Raffaella; Citro, Giuseppe; Baldassarre, Maria Pompea Antonia; Bossi, Antonio Carlo; Giordano, Carla; Auciello, Stefania; Dall'Aglio, Elisabetta; Iannarelli, Rossella; Tonutti, Laura; Sacco, Michele; Di Cianni, Graziano; Clemente, Gennaro; Gregori, Giovanna; Grioni, Sara; Krogh, Vittorio; Riccardi, Gabriele; Vaccaro, Olga
Titolo:
Pasta Consumption and Connected Dietary Habits: Associations with Glucose Control, Adiposity Measures, and Cardiovascular Risk Factors in People with Type 2 Diabetes-TOSCA.IT Study
Anno:
2019
Tipologia prodotto:
Articolo in Rivista
Tipologia ANVUR:
Articolo su rivista
Lingua:
Inglese
Formato:
Elettronico
Referee:
No
Nome rivista:
NUTRIENTS
ISSN Rivista:
2072-6643
N° Volume:
12
Numero o Fascicolo:
1
Intervallo pagine:
101-101
Parole chiave:
body mass index; cardiovascular risk factors; dietary habits; glucose control; pasta consumption; type 2 diabetes
Breve descrizione dei contenuti:
Pasta is a refined carbohydrate with a low glycemic index. Whether pasta shares the metabolic advantages of other low glycemic index foods has not really been investigated. The aim of this study is to document, in people with type-2 diabetes, the consumption of pasta, the connected dietary habits, and the association with glucose control, measures of adiposity, and major cardiovascular risk factors.
Id prodotto:
117719
Handle IRIS:
11562/1030289
ultima modifica:
11 novembre 2022
Citazione bibliografica:
Vitale, Marilena; Masulli, Maria; Rivellese, Angela Albarosa; Bonora, Enzo; Babini, Anna Carla; Sartore, Giovanni; Corsi, Laura; Buzzetti, Raffaella; Citro, Giuseppe; Baldassarre, Maria Pompea Antonia; Bossi, Antonio Carlo; Giordano, Carla; Auciello, Stefania; Dall'Aglio, Elisabetta; Iannarelli, Rossella; Tonutti, Laura; Sacco, Michele; Di Cianni, Graziano; Clemente, Gennaro; Gregori, Giovanna; Grioni, Sara; Krogh, Vittorio; Riccardi, Gabriele; Vaccaro, Olga, Pasta Consumption and Connected Dietary Habits: Associations with Glucose Control, Adiposity Measures, and Cardiovascular Risk Factors in People with Type 2 Diabetes-TOSCA.IT Study «NUTRIENTS» , vol. 12 , n. 12019pp. 101-101

Consulta la scheda completa presente nel repository istituzionale della Ricerca di Ateneo IRIS

<<indietro

Attività

Strutture

Condividi